Vi har skiftet navn til "Karen Norup Smykker"

GRATIS FRAGT i hele Danmark

Pleje og vedligeholdelse af smykker

For at give dit smykke den længst mulige levetid vil vi her give dig nogle få råd til, hvad du kan gøre for at vedligeholde dit smykke.
Generelt bør man være varsom med at bruge sine smykker på hud, hvorpå der er cremer, parfumer o.l., da dette kan skade smykket. Man bør ligeledes være opmærksom på at huske at tage smykkerne af inden sengetid, inden man går i bad, i svømmehal, dyrker motion o.l.. For at smykkerne bliver mindst muligt påvirket af ilt, kan det være en god idé at lægge dem i en lynlåspose, når de ikke bruges.

Pudsning:
Både smykker af sølv, forgyldt sølv, bronze og guldsmykker, af især lavere karat, kan have brug for at blive pudset fra tid til anden, for at holde dem så smukke som muligt. Her kan du med fordel bruge en smykkepudseklud eller lægge dine sølv-, forgyldt sølv- eller guldsmykker i sølvrens (husk altid at følge anvisningen på sølvrensen). Du må IKKE lægge smykker med fx rav, perler eller emalje i sølvrens, da dette vil blive ødelagt.
Du har også mulighed for at gå til din guldsmed og få dine smykker professionelt pudset op.

Vedligeholdelse af ravsmykker:
Dit ravsmykke kræver som udgangspunkt ikke, at du gør noget specielt for at pleje det. Vi anbefaler dog altid, at man bruger sit ravsmykke med varsomhed, da det er mindre hårdt end en del andre smykkesten. Man bør aldrig bruge sit rav, på hud der har creme, parfume o.l. på, da dette vil gøre ravet mat. Er dit rav blevet mat, kan det pudses op ved din guldsmed. Du kan selv pudse ravet med en tør klud, for at vedligeholde noget af glansen. Man bør aldrig bruge diverse olier på sit rav, og ligeledes bør man heller ikke prøve at koge det eller bruge sølvrens på det.

  • Velkommen til vores inspirationsside!

    Her kan du holde dig opdateret om nyheder, tilbud, konkurrencer og meget mere. Samt kan du læse om diverse brands og smykkedesignerne bag værkerne.
  • Nyeste opslag

  • Find os på Instagram